TİKA'dan Arakan'a 15 bin kişilik acil insani yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Arakan'da 15 bin kişilik acil insani yardım yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyetin ziyaretinin ardından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Arakanlı Müslümanların yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla Bangladeş'e uzman gönderdi. Bölgede orta ve uzun vadede yapılacak projeler için saha çalışması yapıldı. Aynı zamanda TİKA tarafından hibe edilen acil insani yardım malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirildi.

Acil insani yardım malzemelerinin dağıtımı Cox's Bazar yakınlarında bulunan Kutupalong Mülteci Kampı çevresinde 3 ayrı noktadan yapıldı. Toplam bin 880 adet gıda kolisi mültecilere dağıtıldı. Pirinç, tuz, mercimek, sıvıyağ, un, şeker gibi temel gıda maddelerinden oluşan yardım paketleri 15 bin Arakanlı mülteciye ulaştırıldı.

TİKA, en az gelişmiş ülkelere yönelik olarak yapılan çalışmalar doğrultusunda bölgede gerçekleştirdiği projelerle hem Bangladeş'in hem de Myanmar'ın kalkınmasına; Arakanlı Müslümanların geri dönüşlerine ve sosyal rehabilitasyonlarına katkı sağlamayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber